In Papendrecht zijn we druk met de huisvesting van de voortgezet onderwijs scholen en in zijn algemeenheid de woningbouw. Er speelt veel en zeker op het gebied van de woningbouw vindt GroenLinks dat er moet worden gebouwd naar behoefte en niet bouwen om het bouwen.

Intern was het ook een druk jaar. Het overlijden van de echtgenote van de fractievoorzitter in december 2020 zorgde voor een tijdelijke vervanging in de gemeenteraad. Goed ingevuld door een oude bekend, nl. René van Engelen. Ook het overlijden van de echtgenoot van onze fractiegenoot Claudia, Edwin, kwam binnen. Yara van Engelen nam de ondersteuning van de fractie op zich en ook Jennie Vos, oud-raadslid pakte haar verantwoordelijkheid. Leo Quist zette zich als altijd enthousiast in. Waar een fractie sterk kan zijn, werd hier bewezen.

Inmiddels zijn we druk met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het concept verkiezingsprogramma is klaar en ook de kandidaatstellingscommissie heeft een concept lijst samengesteld. Zoals u misschien weet gaan we de komende verkiezingen een gezamenlijke lijst vormen met de PvdA. Daar verwachten we veel van. Graag tot ziens op de komende Algemene Leden Vergadering.