Het volledige persbericht van de gemeente:

Gemeente Papendrecht doet verdere studie naar goede herbestemming van het pand van de bibliotheek aan de Markt

De gemeente Papendrecht wil een vitaal centrum voor nu en in de toekomst. Nu de bibliotheek verhuist, komt de huidige locatie aan de Markt leeg te staan. Dit biedt mogelijkheden om tot een haalbare invulling te komen die de vitaliteit van het centrum versterkt.

Planvorming om Aldi te vestigen in het pand zet de gemeente niet door. In de uitwerking is gebleken dat dit voor de gemeente financieel niet haalbaar is. Het niet ontwikkelen van Aldi in de huidige bibliotheek betekent dat er een andere bestemming moet worden gezocht. Leegstand is immers zeer onwenselijk voor de kwaliteit van het pand en de omgeving. Het is daarnaast financieel onwenselijk.
Vervolgens heeft Lidl interesse getoond voor de locatie. Daarmee kan zij tot een grotere winkel komen dan haar huidige winkel.

Het college constateert op basis van contacten met bewoners en bespreking in de raadscommissie dat er op dit moment echter nog niet tot een goede afweging van een herbestemming van de huidige bibliotheekkan worden gekomen. Er is op dit moment nog geen goed beeld van alle mogelijke consequenties, waardoor er nog geen gedegen draagvlak voor een herbestemming is.

Verantwoordelijk wethouder Anouk van Eekelen geeft aan dat zij naast de optie van de Lidl ook andere alternatieve opties voor herbestemming goed wil onderzoeken: “De herbestemming moet deugen en moet goed onderzocht worden. Alle consequenties moeten in kaart gebracht worden, zowel financieel als qua versterking van de Markt en van het centrum in zijn totaliteit. Ook de impact wat elke beslissing heeft voor andere betrokken locaties moet goed onderzocht worden.”
Op basis van de studie komt het college tot een afweging.